Golfen in de Sauerland regio

In de nabije omgeving van Altastenberg, regio Sauerland, zijn verschillende golfbanen te vinden. De golfbanen karakteriseren zich door de heuvelachtige landschappen, een bijzonder mooie ervaring!

De Nederlandse regels om op een golfbaan te mogen spelen komen overeen met de regels die op de Duitse banen gelden. Een rondje golfen staat hoog in de top 10 outdoor activiteiten in Winterberg. Hieronder vindt u een aantal banen in de nabije omgeving die ons erg goed bevallen.


Golfclub Schmallenberg

Een echt aanrader is Golfclub Schmallenberg, deze club ligt op 14 kilometer van Altastenberg. Golfclub Schmallenberg staat bekend om de prachtige uitzichten en de 27 geweldige fairways. De golfbaan is gelegen in het middelgebergte op een plateau op zo’n 450 meter hoogte. Op deze licht tot sterk glooiende baan kunt u heerlijk golf spelen. Deze club is voor iedereen toegankelijk.

Naar de website

Golfclub Winterberg

Golfclub Winterberg is een mooie 9-holes golfbaan met 18 verschillende tees, deze club ligt op nog geen 5 kilometer van Altastenberg. Niet de makkelijkste baan, maar voor wie de uitdaging aan durft is dit zeker uw bezoek waard. De baan onderscheidt zich doordat het tegen de bergwand is gelegen, wat interessante hoogteverschillen biedt. Een prachtig onderhouden baan in een voor Nederlandse begrippen ‘ruig’ landschap.

Naar de website

Golfclub Sellinghausen

Iets verderop, op 25 kilometer van Altastenberg, ligt golfclub Sellinghausen. Deze 9-holes golfbaan hanteert geen starttijden en biedt verschillende mogelijkheden voor iedereen. Of het nu gaat om casual golfen op de 9-holes shortcourse, een sportieve en ambitieuze ronde op de toernooibaan of voor de eerste keer proberen. Op de website kunt u alle banen met de bijbehorende informatie per baan uitgebreid bekijken.

Naar de website

Golfclub Brilon

Deze ruime, zeer goed onderhouden 9-holes toernooibaan ligt op 34 kilometer van Altastenberg. De golfbaan van Golfclub Brilon  is op een natuurlijke manier aangelegd en biedt afwisselende fairways met behoorlijke hoogteverschillen. Een zeer uitdagende baan, ook voor uw conditie! Een buggy kunnen wij dan ook zeker aanrader. Ook een leuke bijkomstigheid: uw trouwe viervoeter is welkom op deze golfbaan.

Naar de website