Heerlijk skiën dicht bij huis in Winterberg

’s Ochtends in de auto, ’s middags op de piste!

Voor een onvergetelijke vakantie in de sneeuw hoeft u niet lang te reizen. De Duitse Wintersport Arena Sauerland biedt 65 km aan skipistes en dat op zo’n 3 uur rijden vanaf Utrecht. Door de komst van een nieuw stuk Autobahn, is het laatste stuk van de route naar Winterberg aanzienlijk verkort. Ideaal voor een weekend weg, maar natuurlijk ook voor een midweek, een hele week of langer.


Veelzijdige wintersport in Altastenberg (regio Winterberg)

De regio Winterberg staat erom bekend een uitstekend gebied te zijn voor beginners. Er zijn veel blauwe pistes te vinden, maar ook de rode pistes zijn te doen voor de beginnende skiër. De pistes worden aan het einde van de dag goed geprepareerd voor de volgende dag, er is de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in nieuwe sneeuwkanonnen. De skiliften zijn modern en variëren van 4 tot 8 persoons stoeltjesliften. Er zijn veel skischolen met Nederlandse skileraren, handig voor de kleintjes. Ook aan skiverhuur is geen gebrek, als je het gebied binnenrijdt kunnen je op vele plekken terecht voor materiaal. Kun je goed skiën of snowboarden? Ook dan kun je in de verschillende omliggende gebieden voldoende uitdagende pistes vinden. Houd je helemaal niet van avontuur op de piste? Dan zijn er verscheidene wandelroutes en langlaufloipes, je kunt ook gaan rodelen!

Skigebeid Winterberg - uitgebreid en dicht bij huis

Skikarussell Altastenberg

Het dorp Altastenberg ligt op een hoogte van 800 meter en is daarmee het hoogst gelegen dorp in dit sneeuwzekere deel van de Wintersport Arena Sauerland. Door het gebruik van de moderne sneeuwkanonnen garandeert Altastenberg een lang en zeker skiseizoen. De afgelopen jaren is er ruim 2 miljoen euro geïnvesteerd in deze sneeuwinstallaties en het veelzijdige gebied biedt nu 17 optimaal geprepareerde pistes, bereikbaar met 8 (stoeltjes)liften. Op 1 kilometer rijden vanaf uw appartement, is er in winter ‘19/’20 een geheel nieuwe stoeltjeslift geopend. Deze lift sluit direct aan op het uitgebreide skigebied van het populaire Winterberg. Een parkeerplek zoeken in het drukke centrum van Winterberg is dus niet meer nodig!


Wintersport Arena Card

Ieder skigebied in de regio Winterberg heeft natuurlijk zijn eigen skipas, maar als je langer dan drie dagen wil skiën, kun je kiezen voor de Wintersport Arena Card. Maar liefst 8 skigebieden kun je met de Wintersport Arena Card bezoeken, o.a.: Winterberg, Neuastenberg, Altastenberg, Züschen en Willingen. Deze skigebieden liggen allemaal in de regio Winterberg en bieden samen 97 afdalingen, 75 skiliften met gezamenlijk 65 km aan skipistes. Voor ieder wat wils!
Liever langlaufen? In de Nordicsport-Arena Sauerland vindt u een ruim netwerk van ruim 500 km perfect gespoorde loipes. Laat u verrassen door de afwisselende landschappen, perfect voor een mooie dagtocht.


Uw volgende wintersportvakantie in beeld en geluid